Artikel: De behandeling van voetschimmel, schimmelnagels & kalknagels

15-08-2020

Veel mensen lopen al jaren met een schimmelnagel, soms in de vorm van een kalknagel. Ook hebben sommigen daar een voetschimmel bij. Bij al deze problemen geldt: ga naar een pedicure. Laat het zieke gedeelte van uw nagel weghalen (dit is vaak pijnloos). En laat u goed voorlichten over de behandelopties.

Natuurlijk begrijpen wij dat u ook zo snel mogelijk weer uw slippers of sandalen aan wilt en zonder die lelijke nagels op pad wilt. Toch duurt het behandelen van een schimmelnagel wel eventjes. Bij een grote teennagel moet u gerust een half jaar geduld hebben omdat de nagel simpelweg niet sneller groeit. Maar: zodra u begint met behandelen, groeit er in veel gevallen gelukkig een nieuwe nagel uit de teen en wordt uw geduld beloond.

De behandeling in het kort bestaat uit een aantal keer naar de pedicure, meestal om de zes weken (in overleg met u) en het gebruik van een schoenspray in combinatie met een goed anti-schimmelmiddel. Wij hebben in de praktijk een aantal toppers te koop waar wij hele goede resultaten van zien. We leggen u graag tijdens het consult uit wat u kan doen en overleggen met u wat het beste bij u past. 

Pedicure Johanna: "De herfst en winter lenen zich uitstekend voor het behandelen van dit probleem, zowel voetschimmel als nagelschimmel is vaak goed te behandelen en als u nu begint, is het probleem verholpen zodra u volgend jaar de sandalen weer uit de kast kan halen"