Kunt u van uw schimmelnagel/ kalknagel afkomen?

Bijgewerkt op: jun 26

Ik hoor de afgelopen weken van een aantal klanten dat hun huisarts hun heeft verteld dat zij niet van hun schimmel/kalknagels kunnen afkomen. Verrassend is dat deze mensen allen nog nooit een medisch pedicure hadden bezocht. Lees snel verder....


Feiten

Belangrijk: wat hier door de huisarts is verteld, is een misverstand en klopt eigenlijk niet helemaal; een héél klein percentage van de mensen (1%) komt er niet van af, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt en bij de meerderheid (99%) volstaat het gewoon om samen met een medisch pedicure aan de slag te gaan en te werken aan een nieuwe gezond uitgroeiende nagel.

Wel is het belangrijk dat u zich goed realiseert dat u écht elke dag het anti-mycose product gebruikt wat ik u adviseer (en niet af en toe). Doet u dit niet, dan helpt het product niet en werkt de behandeling mogelijk ook niet.

Hoe werkt behandelen?

1) Start met een bezoek aan de medisch pedicure.

In het eerste consult vlak ik de nagels af, haal ik pijnloos alle schimmel weg (voor de duidelijkheid: bij kalknagels betreft dit óók een schimmel!).2) Gebruik op advies van mij 1 of 2x daags een antimycose middel. In mijn praktijk werk ik met een aantal producten welke zeer goede resultaten bieden en dus ook heel veel hoop. Gebruik bij voorkeur deze producten zodat u zeker weet dat de producten voor een breed spectrum aan schimmels geschikt zijn. Sommige mensen gebruiken azijn of dampo; dit werkt lang niet bij iedereen. De meeste mensen reageren niet hierop en voordat je ziet dat een product werkt ben je zes weken verder. Het is zonde van de tijd als u dan er achter komt dat het product niet werkt na die tijd.

3) Gebruik een product in de schoenen om de schimmelsporen ook te doden, anders worden uw voeten telkens weer herbesmet (zelfs na jaren de schoenen niet te hebben gedragen, sporen overleven dit makkelijk! Doodt deze dus!) U kunt bij mij een spray kopen die hier voor gemaakt is en die u maar 1x per drie weken hoeft te spuiten.

4) Was uw sokken, badmat, handdoeken waarmee u uw voeten droogt allen op 60 graden. Zit er iets bij zoals een pantykous die hier niet op gewassen kan worden? Gebruik dan de spray voor in de schoenen.


5) Blijf trouw aan de behandeling: behandel uw voeten écht elke dag met het antimycose middel, anders werkt de behandeling niet.


6) Kom na 6 weken weer bij de medisch pedicure, uw nagels worden bijgewerkt (de ontstane schimmel wordt telkens weggehaald) en hopelijk kan ik u blij maken met het bericht dat er een schone nieuwe nagel uitgroeit! Tot nu toe vertel ik dit in het tweede consult vaak!

Zo snel mogelijk een mooie nagel

Optie: Vindt u de nagel nou echt niet mooi? Dan kan ik een nagelreparatie uitvoeren. Ik repareer dan uw nagel met een speciale gel waarbij de nagel wel kan ádemen en het anti-mycoseproduct er goed bij kan. Een normale gel-reparatie sluit de nagel af. Ik gebruik in dit geval een ander product wat gewoon met uw nagel uitgroeit en waarbij u wél kan behandelen. Deze reparatie kost 20€ voor 1 nagel en wordt vaak uitgevoerd op de grote tenen. Desgewenst kan u zelfs de nagels daarna laten gellakken of er zelf een nagellakje op doen. Dit kan alleen met tussenkomst van deze gelreparatie. Ga niet zelf uw nagels lakken zonder deze gel er tussen want ook gewone nagellak sluit de nagelplaat af!

Leuk, maar wat kost het?

-De anti-mycoseproducten samen kosten ongeveer €25 en daar kan u erg lang mee doen!

- De pedicurebehandeling die u hiervoor telkens boekt is een 'basisbehandeling' á 32,50€ waarbij ik meer tijd besteed aan uw teennagels dan aan de rest van de voeten afhankelijk van uw klachten, ik stel deze prioriteiten samen met u.

- Reken dat u in het begin 1x per zes weken terugkomt voor een behandeling en dat dit later (als advies) 1x per 2 maanden bijvoorbeeld wordt (uiteraard in overleg met u!).

NIEUW: U krijgt een duidelijke instructiefolder mee naar huis met alle informatie die ik u gegeven heb zodat u deze nog eens rustig kan doornemen. Stap voor stap staat er precies wat u thuis zelf kunt doen om overal de schimmel én de sporen in te doden. Zó blijft u van de schimmel af :) !

Wie weet tot ziens in de praktijk!148 keer bekeken0 reacties