Vergoeding 

In sommige medische gevallen wordt de medisch pedicure vergoed. Op deze pagina leg ik u uit hoe een en ander geregeld is en wat je moet doen om de behandeling vergoed te krijgen. In de meeste gevallen gaat het om patiënten met diabetes of een reumatische aandoening maar ook mensen met neuropathie krijgen dit soms vergoed. Lees hieronder meer...

Lavendelvelden

Hoe werkt dat?

Situatie 1:
U heeft diabetes.

In dit geval wordt de behandeling soms vergoed, afhankelijk van de ernst van de gevolgen van de diabetes. Indien u vergoeding krijgt, betaalt u wel altijd nog de eigen bijdrage á €12,50 (prijs is vastgesteld voor 2022). Deze betaalt u in de praktijk. 

 

 


Werkwijze:
1) Vraag uw huisarts of hij is aangesloten bij de GHC.
2) Geef aan dat u naar Voetenpraktijk Bakker wilt voor uw medische pedicurebehandelingen en dat u wilt weten of u vergoeding krijgt hiervoor.
3) De huisarts stuurt u door naar de podoloog. Deze gaat beoordelen in welk zorgprofiel u valt. Deze stuurt ons een verwijsbrief. 
4) Ik bel u voor een afspraak zodra de verwijsbrief binnen is. 
5) Na afloop van de afspraak betaalt u of de eigen bijdrage of het gehele bedrag (afhankelijk dus van in welk zorgprofiel u valt). 

6) De testen die gedaan zijn door de podoloog herhaal ik na een half jaar. Zo proberen we de risico's te verkleinen en er op tijd bij te zijn mocht er wel wat veranderen met bijvoorbeeld de doorbloeding in de voet, de wondgenezing, het diepe en oppervlakkige gevoel. 

 


 

 

 

 

 

 

Krijgt u geen vergoeding?
Dan betekent dat twee dingen:
1) Uw zenuwen en vaten zijn nog in een dermate goede conditie dat u zowel het diepe als oppervlakkige gevoel goed waarneemt. Uw behandelaar schat weinig risico in (meetbaar middels de screening) en daardoor heeft u geen recht op een vergoeding voor de medische pedicure. Het beste is om ook in dat geval regelmatig naar een medisch pedicure te gaan om zo uw voeten in goede conditie te behouden. 
2) U betaalt dan de volledige behandeling zelf á 35 euro. 
 

GHC logo.png
Image by Antony BEC
doorzichtig logo.png
doorzichtig logo_edited.png

Situatie 2: U heeft reuma of een andere aandoening waarbij u denkt voor vergoeding in aanmerking te komen. 

In dit geval is het niet de huisarts die beoordeelt of u vergoeding kan krijgen maar uw zorgverzekeraar. In dit geval kunt u dus het beste bij hen vragen hoeveel vergoeding u kunt krijgen. Dit wisselt per verzekering en per polis namelijk. 


De werkwijze is als volgt:
1) U belt uw zorgverzekeraar op en vraagt hoeveel vergoeding u kunt krijgen in uw situatie voor de medisch pedicure.

2) U maakt een afspraak bij ons en betaalt het consult zelf. U krijgt een factuur na afloop.
3) U dient zelf de factuur in bij uw zorgverzekeraar en zij zorgen vervolgens dat u het geld retour ontvangt waar u recht op heeft. 

Indien er iets onduidelijk is, neem dan alstublieft contact op met mij.
U kunt mij contacteren via contact@voetenpraktijkbakker.nl of 06-42598948.

Op alle informatie op deze pagina kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ik doe mijn best om u op informatieve wijze zo goed mogelijk te helpen in de wirwar van alle regels waar men als patiënt zoal tegen aan kan lopen.

Maar of u vergoeding krijgt en hoeveel, dat is aan uw huisarts (diabetes) dan wel uw zorgverzekeraar (andere situaties dan diabetes).