top of page

OVER

Voetenpraktijk Bakker is in 2020 opgericht door Johanna Bakker. Zij is van oorsprong opgeleid als diëtiste / voedingsdeskundige en heeft in 2019 besloten opnieuw een vak te gaan leren vanwege de veranderende arbeidsmarkt en dat resulteerde tot het feit dat zij in 2020 basispedicure is geworden en in 2021 (cum laude) medisch pedicure. 

De opleiding tot basispedicure biedt alle basiskennis, van fysiologie tot pathologie, vanuit boeken tot in de praktijk en enkele ondernemersvaardigheden. De opleiding medisch pedicure biedt de kennis die nodig is voor het verlenen van voetzorg aan mensen met aandoeningen die complicaties aan de voeten geven. De scholing kent de volgende onderdelen; diabetes en voetverzorging, dementie en voetverzorging, reuma en voetverzorging, oncologie en voetverzorging, spasticiteit en voetverzorging, nagelreparatie en nagelprothese, nagelbeugeltechniek, drukvrijtechnieken en schimmeldiagnostiek. 

 

"Het leuke aan dit vak is dat klanten altijd weer blij naar huis gaan!"

Momenteel is er een behoorlijk tekort aan (medisch) pedicures. Ook in de regio Uithuizen. Om te zorgen dat er meer mensen worden opgeleid stelt Voetenpraktijk Bakker zich positief op: wil je weten wat een (medisch) pedicure doet, hoe de opleiding is vergaan bij onze medisch pedicure of wil je zelfs een kijkje in de keuken? Contact opnemen mag altijd!

Voetenpraktijk Bakker is ingeschreven bij Provoet en Procert (KRP).  ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure. Met circa 12.000 leden bevordert zij de kwaliteit van voetverzorging en het beroep pedicures en medisch pedicure. ProVoet pedicures en ProVoet medisch pedicures beschikken altijd over een erkend diploma en werken volgens strikte hygiëne richtlijnen. De ProVoet pedicure en medisch pedicure dragen vakkundig zorg voor de algemene gezondheid van jouw voeten. ProCert is het kwaliteitsinstituut voor pedicures en beheert het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP). Consumenten, verzekeraars en ketenpartners verlangen dat pedicures hun kennis en vaardigheden op peil houden. Het KRP is een registratiesysteem voor pedicures om de kwaliteit en professionaliteit zichtbaar te maken. In het register staan de pedicures vermeld die gediplomeerd zijn, eventueel een specialisatie hebben en aantoonbaar aan bij- en nascholing voldoen.

Naamloos.png
ddd.png
bottom of page