Ik hoor de afgelopen weken van een aantal klanten dat hun huisarts hun heeft verteld dat zij niet van hun schimmel/kalknagels kunnen afkomen. Verrassend is dat deze mensen allen nog nooit een medisch pedicure hadden bezocht. Lees snel verder....


Feiten

Belangrijk: wat hier door de huisarts is verteld, is een misverstand en klopt eigenlijk niet helemaal; een héél klein percentage van de mensen (1%) komt er niet van af, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt en bij de meerderheid (99%) volstaat het gewoon om samen met een medisch pedicure aan de slag te gaan en te werken aan een nieuwe gezond uitgroeiende nagel.

Wel is het belangrijk dat u zich goed realiseert dat u écht elke dag het anti-mycose product gebruikt wat ik u adviseer (en niet af en toe). Doet u dit niet, dan helpt het product niet en werkt de behandeling mogelijk ook niet.

Hoe werkt behandelen?

1) Start met een bezoek aan de medisch pedicure.

In het eerste consult vlak ik de nagels af, haal ik pijnloos alle schimmel weg (voor de duidelijkheid: bij kalknagels betreft dit óók een schimmel!).2) Gebruik op advies van mij 1 of 2x daags een antimycose middel. In mijn praktijk werk ik met een aantal producten welke zeer goede resultaten bieden en dus ook heel veel hoop. Gebruik bij voorkeur deze producten zodat u zeker weet dat de producten voor een breed spectrum aan schimmels geschikt zijn. Sommige mensen gebruiken azijn of dampo; dit werkt lang niet bij iedereen. De meeste mensen reageren niet hierop en voordat je ziet dat een product werkt ben je zes weken verder. Het is zonde van de tijd als u dan er achter komt dat het product niet werkt na die tijd.

3) Gebruik een product in de schoenen om de schimmelsporen ook te doden, anders worden uw voeten telkens weer herbesmet (zelfs na jaren de schoenen niet te hebben gedragen, sporen overleven dit makkelijk! Doodt deze dus!) U kunt bij mij een spray kopen die hier voor gemaakt is en die u maar 1x per drie weken hoeft te spuiten.

4) Was uw sokken, badmat, handdoeken waarmee u uw voeten droogt allen op 60 graden. Zit er iets bij zoals een pantykous die hier niet op gewassen kan worden? Gebruik dan de spray voor in de schoenen.


5) Blijf trouw aan de behandeling: behandel uw voeten écht elke dag met het antimycose middel, anders werkt de behandeling niet.


6) Kom na 6 weken weer bij de medisch pedicure, uw nagels worden bijgewerkt (de ontstane schimmel wordt telkens weggehaald) en hopelijk kan ik u blij maken met het bericht dat er een schone nieuwe nagel uitgroeit! Tot nu toe vertel ik dit in het tweede consult vaak!

Zo snel mogelijk een mooie nagel

Optie: Vindt u de nagel nou echt niet mooi? Dan kan ik een nagelreparatie uitvoeren. Ik repareer dan uw nagel met een speciale gel waarbij de nagel wel kan ádemen en het anti-mycoseproduct er goed bij kan. Een normale gel-reparatie sluit de nagel af. Ik gebruik in dit geval een ander product wat gewoon met uw nagel uitgroeit en waarbij u wél kan behandelen. Deze reparatie kost 20€ voor 1 nagel en wordt vaak uitgevoerd op de grote tenen. Desgewenst kan u zelfs de nagels daarna laten gellakken of er zelf een nagellakje op doen. Dit kan alleen met tussenkomst van deze gelreparatie. Ga niet zelf uw nagels lakken zonder deze gel er tussen want ook gewone nagellak sluit de nagelplaat af!

Leuk, maar wat kost het?

-De anti-mycoseproducten samen kosten ongeveer €25 en daar kan u erg lang mee doen!

- De pedicurebehandeling die u hiervoor telkens boekt is een 'basisbehandeling' á 32,50€ waarbij ik meer tijd besteed aan uw teennagels dan aan de rest van de voeten afhankelijk van uw klachten, ik stel deze prioriteiten samen met u.

- Reken dat u in het begin 1x per zes weken terugkomt voor een behandeling en dat dit later (als advies) 1x per 2 maanden bijvoorbeeld wordt (uiteraard in overleg met u!).


Garanties kan ik helaas nooit geven maar momenteel heb ik meerdere mensen onder behandeling met al jarenlang schimmelnagels waarbij er goed resultaat te zien is! En het zou mooi zijn als er op deze manier nog meer mensen geholpen kunnen worden. Wie weet tot ziens in de praktijk!Beste klant,

Afgelopen woensdag heb ik het laatste examen gehad van de Medische Pedicure opleiding in Amersfoort en daarna hoorde ik dat ik cum laude geslaagd ben voor de opleiding! Dus hier in huize Bakker vieren wij feest!

Dat betekent ook dat mensen met een indicatie, straks echt een vergoeding kunnen krijgen via hun zorgverzekeraar, als zij bij mij komen voor hun behandeling. Dat geldt voor mensen met een risicovoet, vaak zijn dit mensen met diabetes, reuma, neuropathie etc. die via een huisarts naar een medisch pedicure moeten. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor vergoeding? Informeer dan bij uw huisarts. Het hele proces duurt echter nog wel 4-6 weken want na het behalen van de opleiding moet er nog e.a. geregeld worden voordat mijn naam bij de zorgverzekeraar bekend staat als 'Medisch Pedicure'. Mondkapjesplicht Verder kreeg ik al vragen over de mondkapjesplicht die straks eraf gaat in situaties waar iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Deze geldt nog wel in de praktijk, aangezien we tijdens de behandeling geen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Goed om te weten ;) !

Voor nu wens ik u een fijn weekend! En tot ziens in de praktijk!


Met vriendelijke groet,

Johanna Bakker


De nieuwe seizoenslijn van PinkGellac heet 'Safari' en bestaat uit 5 nieuwe kleuren in de safari-trent. Een combi van deze kleuren is natuurlijk leuk maar bijvoorbeeld de jungle-groen alleen is ook erg mooi op je teennagels! Of bijvoorbeeld de okerkleurige gellak!


Wist je dat wanneer je de gellak-behandeling combineert met de basisbehandeling je maar 18€ betaalt voor de gellak-behandeling? De normale prijs is €27,50.

Je boekt de behandeling als combinatie in 1x, bijv. in de planner op de website.


Natuurlijk zijn de andere vertrouwde kleuren ook op voorraad zoals een mooie magenta-kleur, knalrood of bijv. rustig en niet te opvallend lichtroze. Ook is de neon-oranje 'in the house' voor als je geheel in stijl mee wilt juichen tijdens het EK binnenkort.


1
2